Kultúra minden mennyiségben

KultúrSokk

KultúrSokk

Fejős Éva: Dominó

Kanapétörténetek a karanténból I.

2020. május 06. - Péntek Tünde

Ha már megcsömörlöttünk a koronavírusról szóló híradásoktól, ha hetek óta nem olvastunk olyan elővigyázatossági praktikáról, amit ne alkalmaznánk, és ha a létező összes immunerősítő vitamint is beszedtük, még akkor is van számunkra valami új a nap alatt. Ugyanis Fejős Éva útjára indította 10 részes karantén-kisregénysorozatát, amely kicsit más megvilágításba helyezi a pandémia időszakát.

95254833_3379004452128059_4777717853384081408_o.jpg

Könnyed történetek a koronavírus idejéről? Miért ne!? Aki ismeri Fejős Éva munkásságát, tudhatja, hogy a kisujjában van a minőségi szórakoztatás: az írónő érzelmes, magával ragadó, és végtelenül pozitív hangvételű könyveit egyszerűen lehetetlen letenni. És pontosan ilyen a Kanapétörténetek a karanténból első része is.

„Ha megbillen egy dominó, akkor körülötte minden dőlni és borulni fog.”

A sorozat bevezető epizódjában megismerhetjük Klaudiát, az urológus-sebészt, akinek életét alaposan felforgatja a járvány. Nem elég, hogy a 32 éves főhősnő titokban gyengéd érzelmeket táplál egyik munkatársa iránt, akivel lépten-nyomon összefut, mindössze két csapóajtónyira dolgozik a vörös zónától, ahol a vírus tombol. Emellett Klaudia családját is megismerhetjük: édesanyja rendkívül aggódik lánya egészségéért, nővére idegrendszerét pedig felemészti a karantén, ahol négy kisgyermekére kell vigyáznia, míg a férje home office-ol. Ráadásul Klaudia még egy olyan kalandba is keveredik, amely kapcsán eljut egy idősotthonba… Szóval van itt minden, amit mi magunk is, nap mint nap megtapasztalunk a járvány időszakában.

domino_banner.jpg

És persze nem is lenne igazi Fejős Éva könyv, ha nem jelenne meg egy távoli ország: Klaudia hátizsákos túraszervező barátja Puerto Ricóban ragad egy csoporttal. Valamiért úgy gondolom, hogy a későbbiekben ezt a szálat is bővebben megismerhetjük majd.

Tehát a sorozat első része a megszokott módon szórakoztató és igencsak ígéretesnek tűnik. Szerintem, aki elolvassa a Dominót, kizárt, hogy ne legyen kíváncsi a folytatásra, hiszen annyira szerethetők a karakterek, és olyan kedves, megmosolyogtató maga a történet – még így a koronavírus árnyékában is. Az Erawan Kiadó honlapján pedig hetente jönnek az újabb és újabb kanapétörténetek a karanténból, szóval nem is kell sokat várni a következő részre!

95558989_3391623470866157_3812081786448510976_o.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://expertin.blog.hu/api/trackback/id/tr2515657980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása