Kultúra minden mennyiségben

KultúrSokk

KultúrSokk

Mindörökké rock

2018. május 25. - Péntek Tünde

Szinte a semmiből repült a hazai mozikba a Mindörökké rock című zenés film, amely az idei nyár egyik legüdítőbb alkotásává nőtte ki magát. Időutazásra fel, azonnal indulunk is a 80-as évekbe!

A Rock of Ages az Egyesült Államokban közismert musical, a Broadway egyik legsikeresebb darabja, így nem kerülhette el a sorsát, hogy előbb-utóbb a filmvásznon is visszaköszönhessen. A cselekmény több szálon fut, de az alapsztori szerint a 80-as évek közepén Los Angelesben van egy klub, ami a rock fellegvárának minősül és ott lép fel az akkori rockisten, Stacee Jaxx. Ő egy igazi ikon, az a sztár, aki már azzal tömeghisztériát vált ki, ha csak fellép a színpadra. Zenéjére tömegek tombolnak, ő pedig megállíthatatlanul söpör végig a színpadon. Az új polgármester és még elszántabb felesége a fejébe veszi, hogy megtisztítja a várost attól a fertőtől és mocsoktól, amit a rock zúdított a városra. Eközben egy kisvárosi lány, Sherrie aki Hollywoodban keresi az álmait, és egy városi srác Drew útjai is itt fonódnak össze. A rocklegendák torténetét a Def Leppard, Joan Hett, a Journey, a Foreigner, a Bon Jovi, a Night Ranger, a REO Speedwagon, Pat Benatar, a Twisted Sister, a Poison, a Whitesnake és még sok más hallhatatlan banda zenéje festi alá.

r1_3.jpg

Ahogy a musicalek világában lenni szokott, általában nem a mélyen szántó gondolatok, hanem a szép dallamok és a szórakoztatás szerepel az első helyen. Mindehhez pedig nagyszerű színészekre van szükség. A Mindörökké rock azon érdekes filmek egyike, amelyekben a két főszereplő pocsékul játszik, azonban a mellékszereplők annyira erőteljesen lesöprik őket a vászonról, hogy abszolút élvezhető a végeredmény. A történet középpontjában ugyanis két fiatal szerelmes áll, akiket jóformán eddig ismeretlen színészek (Julianne Hough és Diego Boneta) formálnak meg. A fiatal lány karaktere, aki a világvégéről a nagyvárosba érkezik, hogy énekes legyen, eleve elcsépelt és maga a megvalósítás általában kifejezetten idegesítő. Párja is hasonló álmokat dédelget, viszont ő már ott született a nagyvárosban, mindössze eddig még nem fedezték fel – valójában kettejük közül még ő az, aki némi szimpátiát ébreszthet a nézőben és gyönyörűen cseng a hangja például a Waiting for a Girl Like You című Foreigner slágerben, de leginkább Matthew McConaughey ikertestvérének tűnik és hozzá hasonlóan mutogatja testi adottságait.

r2_3.jpg

A feketeleves után ejtsünk néhány szót a többi szereplőről, ugyanis igazi sztárparádét vonultat fel a Mindörökké rock. Alec Baldwin és Russell Brand formálja meg a hírhedt bár tulajdonosait. Eddig számomra rejtély volt, hogy Baldwin tud énekelni, viszont ezúttal tánctudását és csípőmozgását is megvillantja a nagyérdemű előtt. Catherine Zeta-Jones viszont született musicalszínész, hiszen Oscar-díját is a Chicago Velma Kelly-jeként zsebelte be. Számára jutalomjátéknak tűnik az a csöppnyi mellékszerep és még ennyiből is látszik, hogy ő mozog a legrutinosabban a zenés színház világában. A legnagyobb meglepetést pedig Tom Cruise szolgáltatatja, ugyanis ő játssza a legendás Staciee Jaxx-et. Cruise zseniálisat alakít, annyira egybeolvad a karakterrel, hogy komolyan elgondolkodtatott, vajon nemcsak saját magát adja-e… Úgy látszik, a Trópusi viharbeli szarkasztikus szerepe után már csak ez jut neki osztályrészül, de minden kétséget kizáróan még nagyobbat durrant rockerként. Ráadásul még énekelni is megtanult a szerep kedvéért, nem is akárhogyan.

r5.jpg

A Mindörökké rock a nyár talán legüdítőbb filmje. Könnyed történet, vicces szituációk, nosztalgikusan fülbemászó slágerek és a szerepeiket láthatóan élvező színészek egy igényesen kivitelezett produkcióban. Mi kellhet még? Talán még egy kis rock ’n’ roll.

 r3_3.jpg

Mindörökké rock (Rock of Ages)

Rendező: Adam Shankman

Főszereplők: Tom Cruise, Alec Baldwin, Diego Boneta, Julianne Hough, Catherine Zeta-Jones, Russell Brand

Forgalmazó: InterCom

r4.jpg

A cikk eredeti megjelenése: 2012. 07. 01. www.nembulvar.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://expertin.blog.hu/api/trackback/id/tr3614000568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása