Kultúra minden mennyiségben

KultúrSokk

KultúrSokk

Titanic – 3D

2018. június 14. - Péntek Tünde

A világ legismertebb katasztrófáját feldolgozó 11 Oscar-díjas romantikus dráma, amely igazi klasszikussá vált 1997-es bemutatója óta, újra visszatér a mozikba – ezúttal azonban 3D-ben!

Belfastban elkezdik építeni a világ legnagyobb gőzhajóját, melynek hossza nagyobb, mint a korabeli New York legmagasabb felhőkarcolója. A hajótest építése feszített tempóban zajlik és két évig tart, a belső dekoráció megalkotása pedig újabb egy évet vesz igénybe. A Titanic 1912. április 10-én, egy szerdai napon, déltájban hagyja el Southampton kikötőjét, hogy újabb két megállás után New York felé hajózzon. És bár a Titanic útja során számos figyelmeztető jelzést kap más hajóktól, amelyek a jéghegyek közelségére hívják fel a luxushajó figyelmét, április 14-én este 11 óra 40 perckor - alig öt nappal azután, hogy útnak indult - jéghegynek ütközik. Április 15-én hajnali fél háromkor, kevesebb mint három órával a végzetes ütközés után pedig már az Atlanti-óceán fenekén pihen.

23_9.jpg

A világsikerű, klasszikus mozifilm története a következő: 1912-ben indul útjára a világ legnagyobb, legelegánsabb, legbiztonságosabbnak vélt óceánjárója, a Titanic. A csodálatos hajón sokféle ember utazik, köztük Jack (Leonardo DiCaprio) és Rose (Kate Winslet), akik két teljesen különböző világból érkeztek, de mégis összehozza őket a sors. Amikor a vesztébe száguldó hajó jéghegynek ütközik, már nem csak szerelmükért, hanem az életben maradásukért is meg kell küzdeniük.

20_9.jpg

A világ mozirajongói izgatottan készülnek a viszontlátásra, a résztvevők viszont zavarba jönnek tőle. A Titanic James Cameron lelkesedésének és elszánt munkájának köszönhetően 3D-ben tér vissza a mozikba, és ez azt jelenti, hogy azóta világsztárrá vált színészeinek is szembe kell nézniük egykori önmagukkal. „Erre nem lehetett felkészülni – jelentette ki Kate Winslet az ITV reggeli műsorában. – Akkoriban kétszer is megnéztem a Titanic-ot és azóta egyszer sem. Amikor most 16 évvel később felvettem a 3D-szemüveget, nagyon izgatott voltam. De abban a pillanatban, amikor megláttam magamat, már azt szerettem volna, ha leállítják a vetítést. Iszonyatos, hogy néztem ki! Leóról nem is beszélve.”

19_10.jpg

Kate Winslet pályája a Titanic-kal pörgött fel: azóta a neve garancia a sikerre és a minőségre. A Titanic-ban nyújtott játékáért Oscar-díjra jelölték, és törzsvendég lett a jelöltek között: 2009-ben (ez volt a 6. jelölése) át is vehette az aranyszobrot. De most úgy látja, akkoriban feleslegesen öntudatos és nagyképű volt: mint aki már mindent tud az életről – pedig visszatekintve úgy tűnik, még semmit sem tudott. Azért persze örül a Titanic visszatérésének: „A gyerekeim pont a megfelelő korba kerültek ahhoz, hogy megnézzék a filmet – mondta a színésznő, aki örül, hogy a 11 éves Mia és a nála 3 évvel fiatalabb Joe moziban találkoznak először a legendássá vált nagy hajó és még nagyobb szerelem történetével. – Már élvezni és érteni fogják.”

22_9.jpg

A látványos, izgalmas és romantikus történet 11 Oscar-díjat nyert; máig a világ második legsikeresebb filmje, és világsztárrá tette mindkét főszereplőjét. Rendezője, James Cameron azóta az Avatar-ral bebizonyította, hogy a világ legsikeresebb filmjeinek biztos kezű készítője. Most a mindenki által ismert Titanic-ot egy teljesen új technikával álmodta szélesvászonra az egykori legnagyobb utasszállító kihajózásának 100. évfordulójára. A Titanic a 3D technikának köszönhetően újjászületik, hogy rajongói és új hívei együtt izgulhassanak szeretett hőseikért. A film digitális 3D-ben és IMAX 3D-ben is megtekinthető!

 21_9.jpg

Titanic 3D (Színes, szinkronizált amerikai film, 194 perc)

Főszereplők: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Bill Paxton

Fényképezte: Russell Carpenter Zene: James Horner

Látvány: Peter Lamont

Írta és rendezte: James Cameron

Forgalmazó: InterCom

Hivatalos honlap:

http://www.titanicmovie.com/

Facebook oldal:

https://www.facebook.com/pages/Titanic-3D-ben/145727362183735

A cikk eredeti megjelenése: 2012. 04. 06. www.nembulvar.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://expertin.blog.hu/api/trackback/id/tr6514043036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása